VERKOCHT

Prachtig Kwan Yin beeld van "blanc de Chine" porselein, 1960-70, China

Vorige Artikel 2 van 21 Volgende
€ 89,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Kwan Yin is een belangrijke figuur in het boeddhisme en de taoïstische filosofie en wordt vaak afgebeeld als een godin van mededogen en genade. Kwan Yin beelden worden geassocieerd met compassie, bescherming en spirituele verlichting. De beelden kunnen worden gebruikt als focuspunt voor meditatie en gebed, en worden vaak vereerd als een symbool van spirituele verfijning en deugdzaamheid. Kwan Yin wordt ook wel Guanyin, Quan Yin of Kuan Yin genoemd.

Dit is een beeld met veel verfijnde details. De fles die ze in haar hand houdt symboliseert een levensnectar. Met de ketting om haar hals vraagt ze Boeddha's om hulp. De waaier die vaak tussen de vingers van de hand van Kwan Yin wordt afgebeeld, staat bekend als de 'parel van verlichting' of de 'parel van wijsheid'. Het symboliseert de verlichting of het inzicht dat Kwan Yin heeft bereikt en ook haar bereidheid om dit inzicht te delen met anderen. ( het wordt ook door een balletje verbeeldt)  Het kan ook staan voor het vermogen van Kwan Yin om de zorgen van anderen te absorberen en hen te helpen hun eigen problemen op te lossen. Het balletje kan ook gezien worden als een metafoor voor de maan, die in veel culturen geassocieerd wordt met vrouwelijke energie en mystiek.

Het beeld verkeert in een goede staat. Het is nog een "oudere", hol van binnen en met een stempel op de achterkant. De meer recente zijn minder verfijnd en massief en vlak van uitstraling.

Lengte: 27 cm
Gewicht: 787 gram
Herkomst: China
Datering: 1960-70

© 2016 - 2023 Johnspecialobjects | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel