-63%

Zéér groot tribaal beeld van de ISHA stam, Nigeria, 1970-80

Artikel 78 van 124
€ 950,00 € 350,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Zeldzaam én groot tribaal beeld van het ISHA volk uit het zuidwesten van Nigeria. Opvallend en ongewoon in vorm en uitwerking en vol met symboliek.

Lengte: 98 cm!!
Gewicht :15,2 kilo.
Herkomst: Zuid west Nigeria
Datering: 1970-80
Provenance: in situ verkregen door Peter Beaujean

Let op!! Bij afhalen in Zeeuws Vlaanderen ... € 25 korting!!

Wat meer info over de Isha hieronder ...

De Isha-stam is een van de vele etnische groepen die in Nigeria wonen. Ze wonen voornamelijk in het zuidwesten van Nigeria, in de staat Ondo. De Isha-stam is een onderdeel van de Yoruba-groep, die een van de grootste etnische groepen in Nigeria is.

De Isha-stam heeft zijn eigen taal, het Isha-dialect, dat een variant is van de Yoruba-taal. De Isha-mensen hebben een rijke culturele geschiedenis en tradities. Hun traditionele religie omvat het geloof in een opperwezen genaamd Olodumare, evenals vele andere goden en geesten die verbonden zijn met verschillende aspecten van het dagelijks leven.

De Isha-stam staat bekend om hun artistieke vaardigheden en hun unieke stijl van houtsnijwerk en weefkunst. Ze maken ook traditionele muziekinstrumenten, zoals de bata-drums, die worden gebruikt in religieuze ceremonies en andere feestelijke gelegenheden.

Economisch gezien zijn de Isha-mensen voornamelijk agrarisch, met de teelt van gewassen zoals yam, cassave, maïs en bonen. Ze zijn ook bekend om hun vaardigheden in de visserij en de productie van palmolie en andere gewassen.

Net als veel andere etnische groepen in Nigeria hebben de Isha-mensen te maken gehad met uitdagingen zoals armoede, slechte gezondheidszorg en onderwijs, en politieke instabiliteit. Desondanks zijn de Isha-mensen trots op hun erfgoed en blijven ze hun traditionele cultuur en manieren van leven in stand houden.

© 2016 - 2024 Johnspecialobjects | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel