VERKOCHT

Goudvergulde Maitreya van brons, Nepal, ca 1980

Vorige Artikel 4 van 77 Volgende
€ 125,00 € 69,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Binnen het boeddhisme is Maitreya (Pali: Metteyya) de toekomstige Boeddha.

Maitreya is een bodhisattva, die volgens het geloof van sommige boeddhisten uiteindelijk op aarde geboren zal worden, verlichting zal bereiken en een pure dhamma zal onderwijzen. Maitreya Bodhisattva wordt de opvolger van de historische Sakyamuni Boeddha.

Hij werd het eerst genoemd in de Maitreyavyakarana, een tekst in het Sanskriet. Er zijn vele mensen geweest die zichzelf Maitreya hebben genoemd, maar geen van de personen is erkend door de boeddhistische gemeenschap. bron: Wikipedia

Fraai middengroot goudverguld bronzen beeld van de bohisattva Maireya. Veel detail en prachtig gestileerd beeld. Maitreya is gezeten op een rijkelijk versierde troon. De techniek die gebruikt is om dit beeld  zo te krijgen lijkt veel op de vuurvergulde techniek. Er is gebruik gemaakt van zoutzuur met kwik en goudpoeder. Dat geeft een prachtige diep gouden tint. Het wat vlekkerige hier en daar hoort daarbij. Het beeld verkeert in een uitstekende staat en draagt op de afdekplaat onderaan een stempel. Messcherpe prijs!!

Lengte: 22,5 cm
Breedte: 11 cm
Gewicht: 1165 gram
Herkomst: Nepal
Datering: ca 1980

© 2016 - 2023 Johnspecialobjects | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel