Vrij zeldzaam materniteitsbeeld uit de Terai regio, Nepal, ca. 1960

Vorige Artikel 15 van 69 Volgende
€ 79,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

In het oog springend materniteitsbeeld uit de Terai regio in het zuiden van Nepal grenzend aan India. De Terai of Tarai is een laaglandgebied in Noord- India en Zuid- Nepal dat ten zuiden van de uitlopers van de Himalaya , de Sivalik-heuvels en ten noorden van de Indo-Gangetic-vlakte ligt . Dit laagland band wordt gekenmerkt door hoge graslanden , schrob Savannah , sal bossen en klei rijke moerassen . De Tharu en de Dhimal zijn de verzamelnaam voor een scala aan etnische groepen. Landbouw vormt de basis van de industrie. Er worden oa rijst, aardappelen, mais, tarwe, erwten , linzen , mosterd , suikerriet , gember , kurkuma , kardemom , knoflook en chili verbouwd.
Het meest gekend uit Nepal zijn de putali, Namaskara Mudra begroetingsbeelden. Veel minder bekend en ook zeldzamer zijn de beeldjes uit de Terai streek. Ik bied er de komende tijd een aantal aan die via mijn netwerk in situe van familie"s zijn gekocht. Het zijn grotendeels beeldjes die het rurale karakter onderstrepen. 

Dit beeld toont een geknielde vrouw met een kind in haar armen. Het onderste deel is een hoge voet. Het beeld is gemaakt van een soort ijzerhout. Dat werd gereserveerd voor de speciale beeldjes. Het is een altaarbeeld wat in een huis gestaan heeft in de Terai regio en via mijn netwerk is aangekocht. De typische eigen stijl van dat gebied is goed zichtbaar in de stijldetails van het gelaat en het haar. Goede gebruikte staat, deels een wat vettige patina. En zoals gezegd ...vrij zeldzaam! Zie de foto's!

Lengte: 29,5 cm
Gewicht: 537 gram
Herkomst: Terai gebied, zuid Nepal
Datering: ca 1960

 

© 2016 - 2022 Johnspecialobjects | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel