VERKOCHT

Skull van bewerkt yakbeen uit het Böhn Boeddhisme , Nepal, 21e eeuw

Vorige Artikel 3 van 46 Volgende
€ 15,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De volgelingen van de bön geloven dat hun religie in vroeger tijden in veel delen van de wereld werd uitgedragen en beoefend. Dit geloof heet dan ook yungdrung bön, de eeuwige bön. Het historische zelfbeeld is dat de bön vele eeuwen voordat het boeddhisme in Tibet werd geïntroduceerd daar de bescherming genoot van de koningen, tot de bön verdrongen werd door de valse religie, waarmee het Tibetaans boeddhisme wordt aangeduid.

Voordat de bön Tibet bereikte zou het met name gebloeid hebben in Zhangzhung, een gebied dat in het westen van het Tibetaans Plateau lag en de heilige berg Kailash als centrum had. Zhangzhung werd omstreeks 645 geannexeerd door het Tibetaanse rijk. De beschaving van Zhangzhung versmolt in de achtste en negende eeuw met die van het Tibetaanse rijk. Binnen de bön wordt sterk de nadruk gelegd op een ononderbroken traditie vanaf Zhangzhung via het Tibetaanse rijk naar de latere perioden in de Tibetaanse geschiedenis. ( bron Wikepedia)

Deze skull van bewerkt yakbeen is uit de Böhn traditie van het Boeddhisme. Daaronder repen stof met gouddraad en parelachtige kraaltjes. Her en der wat flosjes. Kan opgehangen worden. Altaardecoratie of amulet. Goede staat.

Hoogte skull: 4,8 cm
Totale lengte: 27 cm
Gewicht: 58 gram
Herkomst: Nepal
Datering: 21e eeuw

© 2016 - 2021 Johnspecialobjects | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel