VERKOCHT

Groot terra cotta ORI OLOKUN hoofd met kraaltjes, IFE, Nigeria ( nr 2)

Vorige Artikel 14 van 25 Volgende
€ 69,00
Het artikel is uitverkocht.

Van de 12e tot de 15e eeuw bloeide Ife op als een machtige, kosmopolitische en rijke stadstaat in West-Afrika, in wat nu het moderne Nigeria is. Het was een invloedrijk handelscentrum dat verbonden was met uitgebreide lokale en langeafstandshandelnetwerken die de regio in staat stelden een grote bloei door te maken. 
De kunstenaars van Ife ontwikkelden een verfijnde en zeer naturalistische sculpturale traditie in steen, terracotta, koper en koper en creëerden een stijl die in die tijd anders was dan in Afrika.Eén van de meest in het oog springende objecten was het Ori Olokun hoofd, inmiddels een iconisch object. 
Volgens de Yoruba-mythe was Ife het centrum van de schepping van de wereld en de hele mensheid. Ife was de thuisbasis van vele heilige plaatsen in de bossen van de stad. Vooral twee plekken hebben talrijke sculpturen onthuld: het Ertsbos met zijn stenen monolieten, mens- en dierfiguren en het Iwinrin-bosje dat wordt geassocieerd met terracotta hoofden en fragmenten van levensgrote figuren.

Dit is een reproductie van een Ori Olokun hoofd, kop van een heerser van de Ife. De basis is terra cotta belegd met vele miniscule kraaltjes in diverse kleuren. Prachtig decoratief object in een goede staat! Kijk goed naar de foto's!

Hoogte: 31 cm
Omvang ter hoogte van de neus: ca 38 cm
Gewicht: 1952 gram
Herkomst: regio Benin City, Nigeria
Datering: 21e eeuw

© 2016 - 2021 Johnspecialobjects | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel