Prachtige kop van een NOK beeld, Nigeria, leeftijd onbekend

Vorige Artikel 27 van 29 Volgende
€ 75,00
Het artikel is uitverkocht.

Prachtig object! dit terra cotta hoofd, vrij compleet fragment van een groter beeld. Nok hoofd.  Stijlkenmerken nog herkenbaar. Geeft zo een wat mysterieuze sfeer aan het geheel. Getest in lab .. geen composiet, niet gelijmd, grondstof passend bij plaats van oorsprong. Geen thermo luminicentie laten doen omdat dat 280,00 euro kost, exclusief nog aangetekende en verzekerde verzending 2x naar Duitsland. Daarom geen leeftijdsduiding. Ik prijs dit beeld ook nadrukkelijk als een decoratief beeld. Kan de prijs moeilijk met test boven de 400 zetten ... De foto's geven het beeld goed weer. Het is netjes op een dubbele voet gemonteerd.

De Nokcultuur was een beschaving in Centraal-Nigeria waarvan gedacht wordt dat het de beschikking had over een hoogontwikkeld sociaal systeem en die voor zover bekend de eerste Sub-Saharische cultuur was waar figuratieve kunst werd beoefend. De cultuur is vooral bekend om haar terracotta die wordt gezien als een primair bewijs van de verfijndheid van Afrikaanse beschavingen. Terracottavoorwerpen uit de Nokcultuur vormen gewilde Afrikaanse kunstvoorwerpen op de internationale kunstmarkt waarvan de bedragen tot duizenden euro's kunnen oplopen.

Nok verwijst naar het dorp Nok waar in 1928 terracotta werd opgegraven uit de Nokcultuur. De vondsten van de Nokcultuur zijn gedaan in een gebied van 480 bij 320 kilometer in het zuidwesten van het Josplateau. ( bron Wikipedia )

Hoogte: ca. 14,5 cm ( inclusief voet ca 19 cm )
Breedte: 9 cm
Diepte: 9 cm
Gewicht: 1325 gram
Herkomst: Nigeria

© 2016 - 2021 Johnspecialobjects | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel