VERKOCHT

Mega grote terra cotta zuil van de BURA stam, Niger ( nr 3 )

Vorige Artikel 9 van 14 Volgende
€ 650,00 € 145,00
Het artikel is uitverkocht.

ENKEL AF TE HALEN NA AFSPRAAK!!

De oorsprong van het Babur Bura-volk kan worden teruggevoerd tot de 6e eeuw. De geschiedenis wil dat er op een bepaald moment een uittocht was van mensen uit Jemen in het Midden-Oosten naar de Nijlvallei. En zoals op A.D.600 waren deze mensen niet alleen verspreid, maar een groot aantal van hen had ook de Soedan en de Sahara bereikt. Interessant genoeg wordt aangenomen dat de voorouders van Babur Bura samen met andere stammen zoals Luguda behoren tot degenen die vanuit Jemen via Soedan door het Tsjaadbekken [Kanem van de regio Borno] migreerden naar het huidige Babur Bura- land.
Zuilen als deze werden gevonden bij het ploegen van het land. Ze waren dan vaak gevuld met restanten natuurlijke vezels, kleding ... De functie is onduidelijk.
Dit is een prachtig voorbeeld van zo'n zuil. Fijn bewerkt met puntjes. Soms is een voorstelling zoals een boom of een gezichtje herkenbaar. Deze zuil verkeert in een goede staat met slechts beperkte chips aan de onderkant. Gezien de grootte en de kwetsbaarheid kan dit object enkel afgehaald worden.

Hoogte: 78 cm !
Omvang onderaan: 74 cm

Gewicht: Tussen de 16 en 20 kilo schat ik
Herkomst: Niger
Datering: Leeftijd onbekend
Provenance: ex Peter Beaujean, ex galerie Tounkara te Rotterdam

ENKEL AFHALEN OP AFSPRAAK TE SAS VAN GENT, ZEEUWS VLAANDEREN

© 2016 - 2020 Johnspecialobjects | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel