Aandeel uit de Congo "CONGOMANE", met coupons ( code 2)

Vorige Artikel 27 van 36 Volgende
€ 9,50
Voorraad 1 stuk
Aantal

Oud aandeel uit Belgisch Congo, van de maatschappij  'CONGOMANE', Léopoldville 1952. Goede staat, 2 vellen die aan elkaar zitten met op één na nog alle coupons eraan.

Congomane is een maatschappij met Belgische roots, maar opgericht naar Congolees recht in 1925. De maatschappelijke zetel was in Leopoldville , de administratieve zetel bleef in Antwerpen, Grote Markt 21.

De firma had zich een breed doel gesteld: import, export en commerce. Levensmiddelen, delfstoffen, natuurlijke rijkdommen, gebruiksvoorwerpen.
Ze hebben op de serie aandelen die na Wereldoorlog II uitgegeven zijn een foto afgedrukt van hun magazijn. Let vooral op de meer dan 50 olifantentanden die ze op dat moment in stock hadden.
Leopoldville (of Leopoldstad) was de toenmalige hoofdstad van  Belgisch Congo. Leopoldstad was de stad met de grote boulevards, de overheidsgebouwen en de kantoren. Tussen Leopoldstad en de Congostroom lag Kinshasa, een industriegebied en haven. De agglomeratie Kinshasa-Leopoldville werd na de onafhankelijkheid samengevoegd tot 1 grootstad: Kinshasa. De Congomane magazijnen stonden in Kinshasa, dicht bij de kade.

 

Bij mijn andere advertenties treft u nog anders exemplaren aan.

Afmeting:  32 x 22,5 cm
Herkomst: Congo
Datering: 1952

Enkel verzending met track en trace, poststuk.

© 2016 - 2020 Johnspecialobjects | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel